Billiga hotell i Berlins centrum

tågstationen-centralt-i-berlin

Är du som turist eller affärsresenär intresserad av att hitta billiga hotell i Berlins centrum så finns det flera olika hotell att välja mellan. Berlins centrum är stort och i detta blogginlägg kommer vi ge några alternativ på billiga hotell i centrum.

Beroende på referenskälla så kan Berlins absoluta centrum variera men i detta fall refererar vi billiga hotell i Berlins centrum till området kring stadsdelen Mitte, som betyder mellersta, center, mitt på svenska.

I Mitte finns det ett antal hotell som erbjuder dubbelrum för under 500 kr natten och här kommer några exempel på dem:

A & O Berlin Mitte ligger fem minuters gångväg från tunnelbanestationen Heinrich-Heine. Hotellet erbjuder olika typer av rum, från enkelrum till sovsalar och ligger precis i anslutning till Unter den Linden boulevarden och nära museumön med flera världskända museer.

Andra exempel på billiga hotell i Berlins centrum är Hotel M68 som är ett familjedrivet hotell en kort promenad från de två tunnelbanestationerna Stadtmitte och Mohrenstrasse. Hotellet erbjuder sina gäster enkelrum och dubbelrum.

Hotellet Mikon Eastgate Hotel ligger jämfört med Hotel M68 i en annan del av stadsdelen Mitte, dock fortfarande centralt. Mikon Eastgate Hotel erbjuder sina gäster enkelrum, dubbelrum och trippelrum. Tunnelbanestationen Naturkundemuseum ligger 300 meter från hotellet och den närliggande busshållplatsen Kochplatz/Invalidenstrasse tar dig till en av Berlins flera tågstationer på fyra minuter.

Ett annat familjedrivet hotell i stadsdelen Mitte är Hotel Novalis som ligger 300 meter från shoppinggatan Friedrichstrasse och 500 meter från tågstationen Nordbahnhof. Hotellet serverar frukostbuffe och det går dessutom att hyra cykel på hotellet för den som önskar att uppleva Berlin på detta sätt.