Övernatta på hotell i Köpenhamn och gå på Tivoli

Hotell Köpenhamn nära Tivoli

Oavsett var i landet du bor och hur du tillbringar din vardag så kan det vara skönt att åka iväg på en minisemester och koppla av. Köpenhamn är ett typiskt bra resmål som har mycket att erbjuda men som samtidigt ligger väldigt nära Sverige vilket är perfekt om man vill resa bort över endast en eller två nätter.

I södra Sverige kan du nå Köpenhamn och Danmark med tåg. Öresundstågen går i skrivande stund en gång i timmen från Göteborg och går hela vägen till Köpenhamn. Det är förvisso en restid på närmare 4 timmar, men det är lättare att komma iväg och reser man iväg kl 10 en lördag är man framme lagom till att checka in på hotell.

Bor du längre upp än så är tåg till Köpenhamn förmodligen inte ett alternativ och då kan du istället satsa på att flyga. Från Stockholm når du Köpenhamn på ungefär 1 timmes flygtid, men där får du förvisso räkna med att det tar tid att checka in och ut på flygplatserna.

Tivoli och den långa gågatan Ströget ligger inte lång ifrån centralstationen i Köpenhamn och även om du anländer med flyg så är tåget som går under flygplatsen förmodligen lättaste sättet att ta sig in till centrala delarna av Köpenhamn med. Det är Öresundstågen som på väg till Köpenhamn H stannar på Kastrup. Mycket smidigt när tågförbindelserna väg fungerar som de ska, men vilket de inte alltid gör.

Om du endast tänkt övernatta en natt på hotell i Köpenhamn så är förslaget att du väljer ett hotell som ligger nära centralstationen så du snabbt kan checka in och börja utforska Köpenhamn. Kanske börja med en promenad på Ströget för att sedan ta något att äta innan man beger sig för att spendera resten av eftermiddagen och kvällen på Tivoli. Sedan kan man alltid avsluta dagen med någon pub eller varför inte en nattklubb om man har den energin.

Vi skulle vilja rekommendera webbsajten Hotell Köpenhamn där enkelt kan kryssa i platserna du vill besöka (t.ex. Ströget och Tivoli) för att sedan se vilka hotell som ligger nära. På så sätt kan du få ett hotell som har det bästa läget för dig, vilket är extra viktigt om man bara ska övernatta max ett par nätter.